Ομοαξονικά Καλώδια Και Αντικεραυνική Προστασία

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

#kathrein #lyrasa #coaxialcables #voltage #protection

Γείωση Και Υποδοχές Γείωσης Των Ομοαξονικών Καλωδίων.

Το Συστήματα των Κεραιών λήψης, επίγειων και δορυφορικών, (π.χ. ιστοί, βάσεις στήριξης π.χ. τρίποδα, βάσεις τοίχου κ.τ.λ.) Πρέπει να Γειώνονται και να συνδέονται στο σημείο Γείωσης του Κτιρίου, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΝ 60728/11 η Οποιονδήποτε Εθνικό Κανονισμό.
Σε κάθε ιστό και βάση στήριξης, επίγειων και δορυφορικών κεραιών, θα πρέπει να τοποθετούνται κολάρα ή υποδοχές γείωσης, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γειωθούν στην γείωση του κτιρίου. Επιπλέον σε όλα τα καλώδια από τις κεραίες, και από τα LNBs των δορυφορικών κεραιών, θα πρέπει να τοποθετούνται ,μπάρες γείωσης, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γειωθούν τα μπλεντάζ  όλων των ομοαξονικών καλωδίων από τις κεραίες.
Επιπλέον θα πρέπει να γειώνονται και όλα τα υλικά του κέντρου ενίσχυσης και του δικτύου διανομής (π.χ. ενισχυτές, Splitters, tap off, Multi Switch κ.τ.λ.)

         


Τα #καλώδια που απαιτούνται για την γείωση των συστημάτων αυτών, και οι εργασίες,  που αφορούν το σκέλος αυτό γίνονται από τους υπεύθυνους ηλεκτρολόγους του έργου. Τα καλώδια που απαιτούνται για την γείωση τέτοιων συστημάτων είναι:

1) Χάλκινο: 16-mm2 μονόκλωνο (διαμέτρου 4,5 mm) απογυμνωμένο ή με μόνωση.

2) Αλουμινένιο: 25-mm2 μονόκλωνο ( διαμέτρου 5,6 mm ) με μόνωση.
3) Χαλύβδινο, Γαλβανισμένο: 50-mm2 μονόκλωνο ( διαμέτρου 8 mm ) η πλακέ 2,5 x 20 mm σύμφωνα με το DIN 48801.   

Προστατευτική Διάταξη Υπέρτασης και Αντικεραυνικής Προστασίας - Είναι Απαραίτητη η Προστασία από Υπέρταση και από Κεραυνούς ;

Η προστασία από υπερτάσεις είναι υποχρεωτική για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις,Πηγή: DIN VDE 0100-443 τμήμα 4.Από την 1η Οκτωβρίου 2016, η προστασία από υπέρταση είναι υποχρεωτική για τα νέα κτίρια.

Το πρότυπο VDE DIN VDE 0100-443 ισχύει για όλους τους κατασκευαστές και τους ηλεκτρολόγους εγκαταστάσεων.Οι κατασκευαστές, και όλοι οι εγκαταστάτες χαμηλής τάσης, και στα συστήματα κεραιών πρέπει να προβλέπουν και να τοποθετούν υλικά για την υπέρταση.Ανεξάρτητα από το αν τα συστήματα τοποθετούνται σε μεγάλα κτίρια ή μικρά κτίρια, ή σε ένα ακόμα μικρότερο σύστημα διανομής κεραίας ο κανόνας είναι ότι:

Το DIN VDE 0100-443 ισχύει για όλα τα ηλεκτρικά συστήματα.Καθιέρωση προτύπων VDE. Το πρότυπο DIN VDE 0100-443 απαιτεί:
Η προστασία από υπέρταση πρέπει να παρέχεται όταν οι συνέπειες των επιπτώσεων της υπέρτασης έχουν επιπτώσεις π.χ:
Την ανθρώπινη ζωή, Δημόσια ιδρύματα, εμπορικές ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις,ξενοδοχεία, τράπεζες, μονάδες παραγωγής, κινηματογράφους, τα σχολεία, τα αεροδρόμια, Δημοτικές αίθουσες, εκθέσεις, νηπιαγωγεία, σε κτίρια κατοικιών ή γραφείων κ.τ.λ. Αναλόγως δε της χρήσης του κάθε κτιρίου συνιστάται ότι ο συνδυασμός των υλικών των διατάξεων υπέρτασης, πρέπει να παρέχουν Υψηλή, Μεσαία ή Χαμηλή Προστασία.  


Με την τοποθέτηση λοιπόν συστημάτων υπέρτασης και αντικεραυνικής προστασίας, σχεδόν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές εννοούνται και προστατεύονται.
Η προστασία από την υπέρταση είναι μέρος της αντιστάθμισης του δυναμικού προστασίας από κεραυνούς.  Μειώνει υπερτάσεις μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής επαφής σε ασφαλείς τιμές.

Η προστασία από υπέρταση παρέχεται από συσκευές προστασίας από υπέρταση είναι:
βλέπε: KAZ 10, KAZ 11 και KAZ 12. Αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να περιορίζουν τις υπερτάσεις και να διαχέουν τα ρεύματα κεραυνού.
Αυτά τα συστήματα προστασίας από υπερτάσεις εγκαθίστανται στο σπίτι σε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, και εγκαθίστανται όσο γίνεται πιο κοντά στις υπό προστασία συσκευές.  Κανονικά, οι συσκευές προστασίας από υπέρταση, πρέπει να τοποθετούνται σε όλα τα επίγεια και δορυφορικά συστήματα λήψης και διανομής.


Τα υλικά Προστασίας από Υπέρταση και Αντικεραυνικής Προστασίας, τα οποία χρησιμοποιούνται σε τέτοια συστήματα, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά εάν θέλουμε Υψηλή, Μεσαία ή Χαμηλή προστασία, και τα  ορισμένα από τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι:

KAZ 10 Προστασία Υπέρτασης 5 Σημείων ( Για Πέντε Καλώδια )

Προστασία από υπέρταση 5 σημείων για DVB-S / S2 / T / T2 / C για ψηφιακά και αναλογικά σήματα / τάση 2 προστασίας από υπερτάσεις. Εγκαταστήστε το π.χ. μπροστά από τον διανομέα κεραίας και τον πολυδιακόπτη  (4 x SAT IF και 1 x σήμα επίγειας κεραίας) Τοποθετήστε το KAZ 10 όσο το δυνατόν πιο κοντά στο προς προστασία αντικείμενο.Μειώνει τις υπερτάσεις μεταξύ του εσωτερικού αγωγού και του εξωτερικού αγωγού Τροφοδοσία για σήματα 22 kHz και DiSEqC ™ και κατάλληλο κανάλι επιστροφής Συμμορφώνεται με: IEC 61643-21 + A1 + A2 2012 / DIN EN 61643-21 2013 / DIN  EN 50083-2.

  • Εγκατάσταση σε κτίρια.
  • Θήκη ψευδαργύρου με χύτευση
  • Υποδοχή για σύνδεση γείωσης στο περίβλημα έως 6 mm2. 
  • Σύνθετη αντίσταση: 75 ΩΜ
  • Κατηγορία ανίχνευσης Α
  • Εύρος μετάδοσης MHz 5 - 2400
  • Μέσω απώλειας (τύπος) dB <= 1.2
  • Ονομαστική αντίσταση 75 ΩΜ
  • Απομακρυσμένη τάση τροφοδοσίας (μέγ.) V 20
  • Απομακρυσμένο ρεύμα τροφοδοσίας (μέγ.) A 0.4
  • Θερμοκρασία περιβάλλοντος ° C -25 έως +55
  • Συνδέσεις Υποδοχές τύπου F
  • Είσοδος απώλειας επιστροφής dB> = 18 dB (f = 40 MHz) -1,5 dB / Octave
  • Δοκιμασμένες κατηγορίες σύμφωνα με το EN 61643-21 B2 / C2 / C3 / D1
  • Κατηγορία υπερχείλισης (10/350) κατηγορίας D1. I imp. kA Εσωτερικός / εξωτερικός αγωγός: 0,5 - εξωτερικός αγωγός / γείωση: 5
  • Ονομαστικό ρεύμα διαρροής (8/20) κατηγορίας C2 kA Εσωτερικός / εξωτερικός αγωγός: 2,5 (4kV / 2kAC2); εξωτερική σύνδεση αγωγού / γείωσης: 10
  • Επίπεδο προστασίας στην κατηγορία C2 V <= 500
  • Επίπεδο προστασίας στην κατηγορία C3 V <= 120
  • Χρόνος απόκρισης ta ns <= 1
  • Διαστάσεις mm 31,5 x 145 x 71,5

 

KAZ 11 Προστασία Υπέρτασης 1 Σημείου (για Ένα Καλώδιο)

Το KAZ 11 χρησιμοποιείται για προστασία των υλικών του συστήματος στην λήψη κεραιών και των συστημάτων διανομής έναντι των υπερτάσεων.

Τέλεια προστασία και Θα πρέπει να εγκατασταθεί όσο γίνεται πιο κοντά στην προς προστασία συσκευή. Σε κάθε καλώδιο καθόδου από τις κεραίες, επίγειες και δορυφορικές, προς τον κεντρικό εξοπλισμό, συνιστάται να τοποθετηθεί εξάρτημα προστασίας έναντι υπερτάσεων, που θα πληρεί τις κατηγορίες A2/C2/C3/B2/DI του προτύπου ΕΝ 61643-21, και το οποίο θα μειώνει τις υπερτάσεις μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού αγωγού στις ασφαλείς τιμές. Θα διαθέτει δε, υποδοχή γείωσης, και υποδοχή TEST με – 20 DB για μετρήσεις σήματος. Μετά την μέτρηση η υποδοχή του TEST, πρέπει να τερματιστεί με την παρεχόμενη τερματική αντίσταση, για ικανοποίηση των απαιτήσεων κλάσης – Α. Περιοχή λειτουργίας περιβάλλοντος: -20 έως +55 ΟC. Χρησιμοποιείται για Δορυφορικά, Καλωδιακά και επίγεια συστήματα λήψης και διανομής. 

Τύπος KAZ 12 Προστασία Έναντι Κεραυνών 1 Σημείου (για Ένα Καλώδιο)

Για  προστασία των υλικών του συστήματος, σε συστήματα λήψης και διανομής SAT, CATV και DVB-T.Θα πρέπει να εγκατασταθεί όσο γίνεται πιο κοντά στην προς προστασία συσκευή. Η τοποθέτηση του KAZ 12, σε συνδυασμό με το KAZ 11, αυξάνει την δυνατότητα εκφόρτισης των υπερτάσεων της KAZ 11. 


Σε κάθε καλώδιο καθόδου από τις κεραίες, επίγειες και δορυφορικές, προς τον κεντρικό εξοπλισμό, συνιστάται να τοποθετηθεί εξάρτημα αντικεραυνικής Προστα-σίας που θα πληρεί τις κατηγορίες A2/C2/C3/B2/DI  του προτύπου ΕΝ 61643-21.Περιλαμβάνει διάταξη εξάλειψης εκφόρτισης αερίων. Σε συνδυασμό με το εξάρτημα  EMU 21, που τα συνοδεύει, διαθέτουν υποδοχή για γείωση τους στο σύστημα γειώσεως του κτιρίου. Κατηγορία D1 υπέρτασης από κεραυνό (10/350 μs), εσωτερική/εξωτερική επαφή 2,5 kA  - και εσωτερική/εξωτερική επαφή με σύνδεση γείωσης 5 kA. Περιοχή λειτουργίας περιβάλλοντος: -40 έως +80 Ο

ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

Η Εταιρεία Μας, ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ | KATHREIN Digital Systems, όλα αυτά τα Χρόνια Λειτουργίας της, έχει Εστιάσει την Προσοχή της, στον Πελάτη, στην Ποιότητα των Υλικών της και στην Αξιοπιστία της.Δεν Είναι Τυχαίο Το Γεγονός Πως Τα Μεγαλύτερα Έργα Στην Ελλάδα Έχουν Κατασκευαστεί Απο Την Εταιρεία μας.

Προνόμια Συνεργατών

  • Μελέτη Και Σχεδιασμός Του Δικτύου Σας.
  • Κορυφαία Ποιότητα & Αξιοπιστία Υλικών.
  • Τεχνογνωσία.
  • Τεχνική Υποστήριξη.
  • Ενημέρωση Για Κάθε Νέα Τεχνολογική Εξέλιξη.
  • Σεμινάρια Εντός Και Εκτός Ελλάδος.
  • Παγκόσμια Αναγνώριση BrandName.